Svart guld i trygga händer

Kaffemaskinen. Det är en sådan sak som bara måste fungera. Bengt jämför sina kaffemaskiner med en annan sak som också måste fungera när man bedriver en verksamhet – IT.

  • Jag gillar metaforer, inleder Bengt Andersson, VD för Coffee Center. Förut åkte jag personbil med min IT. I dag åker jag charterbuss med en chaufför som vet vart vi ska och jag delar kostnaden med de andra resenärerna. Då kan jag också passa på att läsa en bok under färden. Så hoppas jag att våra kunder också tänker!

Coffee Center erbjuder ett brett utbud av kaffeautomater, och även varu-, snacks- och vattenautomater. De avgörande länkarna är tekniken och servicen. Från hygienisk hantering av maskiner till förebyggande service och rengöring med ultraljud. För Bengt är det viktigt att kunden ska kunna släppa ansvaret kring kaffemaskinen och lita på att de sköter allt.

Närhet som ger mersmak
Coffee Center är ett familjeägt företag som gärna vill handla lokalt.

  • Jag vill gärna arbeta med människor som besöker mig, ser min miljö och mina behov. Det kan jag inte få från ett företag som jag enbart känner via telefon och som enbart känner till oss på papper, förklarar Bengt.

Att handla med lokala företag innebär många fördelar, men främst är det närheten som underlättar den dagliga driften.

  • Om jag har ett problem vet jag var Koneo finns, till skillnad från andra leverantörer som jag aldrig träffat eller vet var de sitter. Teknikerna från Koneo har jag träffat många gånger och de känner oss och vår miljö.
Bengt 723x482

Bengt Andersson, VD Coffee Center

 

 

 

 

 

 

 

 

Kompetens utan krångel
2010, när Bengt skulle välja IT-bolag för Coffee Center, tog han in offerter från många olika företag. Till slut landade valet på Koneo för att de fanns nära och redan kände till Coffee Center.

  • De kunde berätta för mig vilka produkter och program jag behövde. Det kändes bra eftersom jag själv inte visste vad jag skulle be om, säger han.

Coffe Center använder Koneo som sin IT-avdelning och ”hosting”. Det innebär att de ansvarar för hela IT-driften och även fungerar som rådgivare allt eftersom företaget utvecklas.

  • Jag har en partner att bolla med när det är dags för ny mjuk- och hårdvara, så att jag slipper betala för saker i onödan. Nu kan jag fokusera på annat.

Bengt minns tiden då tekniken såg annorlunda ut. Istället för moln hade man backup-band. Idag är IT och allt som hör därtill friare och mindre riskfyllt.

  • Idag kan jag jobba var som helst där det finns internet. Och allt finns i säkert förvar på Koneos server, i molnet, avslutar Bengt.

Tjänster från Koneo
IT-avdelning: Skrivare, datorer, IT-drift.
IT-hosting via fjärrskrivbord.